سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۰
شرکت های بزرگ دولتی امسال به بورس می آیند
کد مطلب: 125
به گزارش ایران اکونومیست، پوری حسینی، رییس کل این سازمان با اشاره به انتشار فهرست واگذاریهای امسال که به تصویب هیات واگذاری نیز رسیده است گفت: سازمان خصوصیسازی قصد دارد در سال ۹۳ بیشترین حجم واگذاری در کشور را انجام دهد که با انجام کارشناسی و بررسی های فراوان و نیز بهره گیری از نظر کارشناسی شرکتهای مادر تخصصی فهرست شرکتهای قابل واگذاری در سال ۹۳ تهیه شده است.
وی افزود: بر این اساس فهرست ۱۸۶ شرکت برای واگذاری در سال ۹۳ تهیه و تدوین شده است که آماده واگذاری هستند و پس از قیمت گذاری، تصویب شرایط و روش واگذاری آنها در هیات واگذاری، درج آگهی و عرضه آنها صورت خواهد گرفت.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در فهرست ۱۸۶ شرکت قابل واگذاری در سال ۹۳، تعداد ۲۷ شرکت بسیار بزرگ، ۷۶ شرکت بزرگ، ۳۱ شرکت متوسط و ۳۱ شرکت دیگر به همراه سهام خرد دولت در ۹ شرکت بورسی و ۱۲ شرکت(بورسی و غیربورسی) قرار دارند.
وی در مورد این دسته بندی نیز گفت: شرکتهای بسیار بزرگ، شرکتهایی هستند که ارزش سهام دولت در آنها بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و شرکتهای بزرگ نیز شرکتهایی هستند که ارزش سهام دولت در آنها بیش از هزار میلیارد ریال برآورد می شود.
رییس کل سازمان خصوصی سازی در ادامه با اشاره به این که فهرست شرکتهای قابل واگذاری در سایت سازمان خصوصی سازی به نشانی www.ipo.ir درج شده است افزود: از جمله شرکتهای بسیار بزرگ برای واگذاری در سال جاری می توان به پالایشگاههای نفت بندرعباس، لاوان و کرمانشاه و نیز شرکتهای ملی حفاری، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، پتروشیمی دماوند، هلدینگ گاز ایران، مهاب قدس، صبا و نیروگاههای شهید رجایی، سهند، زاهدان، مفتح، خلیج فارس و آذربایجان اشاره کرد.
پوری حسینی اضافه کرد: در میان فهرست شرکتهای بزرگ قابل واگذاری در سال جاری نیز نام شرکتهایی چون نیروگاههای خلیج فارس، سبز منجیل، لوشان، شاهرود و فولاد آذربایجان، به همراه طرح فولاد میانه و شرکتهای توزیع نیروی برق استانها و شهرستانها، شرکتهای غله و خدمات بازرگانی مناطق ۱۴ گانه، قطارهای مسافربری رجاء، لوله گستر اسفراین، ماشین سازی تبریز و باشگاههای استقلال و پرسپولیس دیده می شود.
وی تصریح کرد: همچنین از بین شرکتهای بسیار بزرگ قابل واگذاری در سالجاری قیمت پایه و شرایط واگذاری شرکتهایی چون سنگ آهن مرکزی ایران به ارزش کل پایه ۱۶ هزار میلیارد ریال، نیروگاه شهید مفتح به ارزش کل پایه ۳۷ هزار میلیارد ریال و مجتمع صنعتی اسفراین به ارزش کل پایه تقریبی ۱۰ هزار میلیارد ریال به تصویب هیات واگذاری رسیده است که آماده واگذاری می باشند.
پوری حسینی در پایان با بیان این که در حال حاضر برای تعدادی از این ۱۸۶ شرکت متقاضی خرید نیز وجود دارد گفت: امیدواریم در سال جاری با فراهم بودن شرایط بازار سرمایه بتوانیم عرضه و واگذاری این تعداد شرکت را به سرانجام رسانده و سال طلایی و رویایی را برای خصوصی سازی در کشور رقم بزنیم.