جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۲۱

مرکز پژوهش های مجلس : بررسی وضعیت سازمان تأمین اجتماعی و ضرورت اصلاحات بنیادی در آن

Share/Save/Bookmark
کد مطلب: 1326
 
مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی به بررسی وضعیت سازمان تامین اجتماعی و راهکارهای اصلاحات بنیادی در آن پرداخت.
 
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز طی گزارشی با عنوان «بررسی وضعیت سازمان تأمین اجتماعی و ضرورت اصلاحات بنیادی در آن» به ارزیابی وضعیت سازمان تامین اجتماعی کشور پرداخته است.

در این گزارش عنوان شده است که نظام تأمین اجتماعی ابزار استقرار امنیت، عدالت اجتماعی، رفاه و ثبات اجتماعی است و توسعه پایدار هر کشور با کمّیت و کیفیت خدمات نظام تأمین اجتماعی رابطه‌ای مستقیم دارد که در ایران نیز نظام تأمین اجتماعی به جهت تکلیفی که اصل بیست‌و‌نهم قانون اساسی بر دوش دولت گذارده است اهمیتی مضاعف می‌یابد.

در این گزارش سعی شده است تا به 5 سوال اصلی شامل وضعیت شاخص‌های اصلی سازمان چگونه است و تا چه حد نشان‌دهنده بحران است؟، اگر بحران وجود دارد تا چه حد است؟، علل بحران چیست؟، فرصت برای اصلاح چقدر است؟ و راهکارهای حل بحران چیست؟ پاسخ داده شود.

این گزارش با بیان اینکه کاهش نرخ تولد از یک‌سو و افزایش سن افراد ازسوی دیگر، منجر به افزایش چشمگیر میزان جمعیت بازنشستگان شده است،‌ تاکید می‌کند که بررسی‌ها نشان می‌دهد سازمان تامین اجتماعی در آینده نزدیک با بحران‌های جدی مواجه خواهد شد.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس خطر بروز یک بحران در کشور را هشدار می‌دهد و عنوان می‌کند بحرانی را تصور کنید که بیش از نیمی از جمعیت کشور را دربر گیرد. سلامتشان را در محرز آسیب قرار داده، سرمایه‌ اندوخته‌ آنها آسیب جدی دیده، درآمدهایشان قطع ‌شده و امید آنها به تأمین آینده مخدوش شود. چنین بحرانی چه تبعاتی برای کشور به همراه خواهد داشت؟

این گزارش با بیان مشکلات و مسائل سازمان‌ تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی و با بیان اینکه ادامه و استمرار وضع موجود هزینه‌های صندوق‌های بازنشستگی در کشور را افزایش خواهد داد، می‌افزاید: صندوق‌های بازنشستگی باید ساختارهای سازمانی خود را برای شرایط جدید تنظیم و تعدیل نمایند.

این گزارش در ارائه راهکارهای فوری جهت برون رفت سازمان تامین اجتماعی از مشکلات مواردی چون اصلاح در مدیریت و کارکرد سازمان تأمین اجتماعی، پرهیز دولت از دخالت در امور صندوق، درج بودجه صندوق در بودجه عمومی کشور، کاهش هزینه‌های اجرایی، تعیین تکلیف بخش درمان، جلوگیری از تولید و انباشت بدهی‌های دولت، لغو معافیت‌های بیمه‌ای، برقراری سه‌جانبه‌گرایی واقعی، اجتناب از تصویب قوانین مغایر با اصول بیمه‌ای و تعهد‌آور، افزایش سن بازنشستگی برای بیمه‌شدگان جدید و افزایش انگیزه ادامه کار و کاهش انگیزه بازنشستگی برای بیمه‌شدگان فعلی را بیان می‌کند.

متن کامل این گزارش را می‌توانید اینجا مطالعه کنید.