جمعه ۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۸

حذف 4 صفر پول ملی پس از تثبیت تورم

Share/Save/Bookmark
کد مطلب: 143
 
 
رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از طراحی اسکناس‌های رفورم پولی خبر داد و گفت: توزیع فله‌ای سکه ها در بانک کارگشایی متوقف می شود.
مجید صنیعی امروز در نشستی خبری در بانک مرکزی گفت: با اجرای برنامه رفورم پولی، ۸ تا ۸ هشت قطعه اسکناس در ابعاد ۱۴۲ در ۷۱ میلی متر که به اندازه اسکناس‌های ۵۰ تومانی قدیم خواهد بود، با تصاویر مشاهیر فرهنگ و ادب ایران یا بناهای تاریخی منتشر خواهد شد.

وی گفت: طی سه سال گذشته ۷۰۰ میلیون قطعه سکه تحویل بانکها شده است که با توجه به اینکه سرانه سکه حدود ۴۰ قطعه است، این رقم باید به بیش از ۲۰۰ قطعه برسد؛ بنابراین با میزان استاندارد سرانه سکه فاصله داریم.

صنیعی ادامه داد: قصد داریم در سال‌های ۹۳ و ۹۴ سرانه سکه را به بیش از ۱۰۰ سکه برسانیم، این در حالی است که در دنیا سرانه سکه بین ۲۵۰ تا ۶۰۰ قطعه است.

وی تصریح کرد: با اجرای برنامه رفورم پولی و حذف چهار صفر، اسکناس‌هایی که چاپ خواهد شد با مضرب ۱، ۲، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ خواهد بود، اما اینکه واحد پول ریال، تومان، دینار و... باشد، مشخص نیست و این موضوع باید در مجلس به تصویب برسد.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با بیان اینکه اولین اسکناس با اجرای رفورم پولی به سکه تبدیل خواهد شد، افزود: طراحی اسکناس‌های جدید برای اجرا رفورم پولی انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه رفورم پولی متوقف نشده است، تصریح کرد: بانک مرکزی از نظر اجرایی و نظری آمادگی اجرای رفورم پولی را دارد اما زیرساخت های قانونی برای آن فراهم نشده است.

حذف صفرهای پول ملی پس از تثبیت نرخ تورم

صنیعی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح و تغییر واحد پول باید در مجلس به تصویب برسد و در عین حال قانون پولی تغییر کند، صریح کرد: برای اینکه فاز اول رفورم پولی را به سرعت انجام دهیم، لازم است تورم در یک دوره ای رو به کاهش باشد و یا به تثبیت برسد؛ شاید نرخ تورم دو رقمی باشد، اما اگر به تثبیت رسیده باشد، اجرای طرح امکان پذیر است.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در عین حال برای اجرای رفورم پولی لازم است که دو تا سه قطعه اسکناس بزرگ منتشر شود و حجم ۸ میلیارد اسکناس به حجم ۴ میلیارد اسکناس تقلیل یابد، زیرا در حال حاضر سرانه اسکناس در کشور بیش از ۱۰۰ برگ است.

وی، یکی از مهمترین چالش‌های اصلی در اجرای رفورم پولی را افزایش سرانه مسکوک اعلام و تصریح کرد: سرانه مسکوک باید به حد استاندارد برسد و کار تسویه پول خورد انجام شود، زیرا در حال حاضر تسویه پول خورد مناسب نیست.

صنیعی در بخش دیگری از سخنان خود طراحی اسکناس ۲۰ هزار تومانی در ابعاد اسکنانس‌های رفورم پولی در بانک مرکزی خبر داد و افزود: هر زمان که بانک مرکزی تصمیم به انتشار اسکناس ۲۰ هزار تومانی بگیرد، باید آن را به وزارت اقتصاد پیشنهاد دهد.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی ادامه داد: همچنین ایران‌‌چک‌های ۵۰ هزار تومانی با طرح جدید طراحی شده و این ایران‌‌چک‌ها در ابعاد اسکناس های رفورم پولی یعنی در ابعاد ۱۴۲ در ۷۱ میلی متر خواهد بود.

توزیع سکه با بسته بندی جدید

وی با بیان اینکه از این به بعد سکه گرمی با بسته بندی جدید وارد بازار می شود، افزود: از این پس انواع سکه اعم از ربع، نیم و تمام بهار با بسته بندی جدید وارد بازار خواهد شد.

صنیعی ادامه داد: بسته بندی‌های جدید سکه ها دیگر از نوع لمینتی مانند بسته بندی سکه های گرمی نخواهد بود و این بسته بندی‌ها از نوع بلیستری خواهد بود.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اعلام اینکه تمام عملیات ساخت ماشین، طراحی و... در اجرای طرح جدید بسته بندی سکه ها در داخل کشور انجام شده است، افزود: ابعاد قطر بسته بندی ها به اندازه کارت های بانکی یعنی ۷۴ در ۴۴ میلی متر است.

وی ادامه داد: رنگ این بسته بندی ها شفاف و آرم بانک مرکزی بر روی آن قرار دارد و آغاز ورود سکه های بسته بندی جدید بانک مرکزی با سکه های ربع بهار آزادی آغاز خواهد شد.

صنیعی با اعلام اینکه کار بسته بندی سکه ها از امسال آغاز می شود، افزود: رونمایی از بسته بندی جدید سکه ها به زودی در طی یک مناسبت انجام خواهد شد و تعداد انبوهی سکه های بسته بندی در اختیار اداره نشر بانک مرکزی و بانک کارگشایی قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با بیان اینکه از سال ۸۶ به بعد تمام سکه‌های ضرب شده بانک مرکزی با تاریخ همان سال است، تصریح کرد: در برنامه ریزی ها، قرار است سکه ها بدون تاریخ ضرب شوند و براساس مصوبات، تمام مشخصات سکه های گرمی برای سکه های ربع، نیم و یک بهار آزادی اجرایی خواهد شد.

وی با اعلام اینکه سکه های دو و نیم بهار بانک مرکزی با بسته بندی های شکیل در آینده به بازار عرضه خواهد شد، افزود: همچنین ممکن است در آینده سکه هایی با وزن کمتر از سکه گرمی مثلا ۰.۶ گرم توسط بانک مرکزی ضرب شود.

صنیعی با تاکید بر اینکه قصد بانک مرکزی با اجرای طرح پلمپ سکه ها مقابله با سکه فروشان بازار نیست، گفت: بر اساس قانون انتشار اسکناس و ضرب سکه انحصارا در اختیار بانک مرکزی است.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی از وجود سکه های غیراصیل(تقلبی) در بازار پرداخت و افزود: تاریخ ضرب سکه ها هیچگونه اثری بر روی میزان طلا، قطر و... نمی گذارد.

به گزارش مهر،صنیعی گفت: اگر قرار باشد در بانک کارگشایی سکه ها به صورت حراج عرضه شود، با بسته بندی های جدید به حراج گذاشته می شود و در اصل توزیع فله ای آن متوقف خواهد شد، در عین حال هر سکه ای که از بانک مرکزی خارج می شود، با بسته بندی جدید خواهد بود.