شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۲
بخش پژوهش مانتره :

معامله گر منظم کیست؟

Share/Save/Bookmark
کد مطلب: 344
 
هر کسی یک تعریفی برای انضباط دارد. اغلب مردم فکر می کنند انضباط یعنی جدی بودن در انجام یک کار . اگر چه تا حدودی درست است ولی، وقتی صحبت از معامله در بازار می شود معنای وسیع تری را در بر خواهد داشت.

در هنگام معامله کردن ، انضباط یعنی پیروی دقیق و درست و سفت و سخت از قوانین سیستمی معاملاتی که برای خود نوشته ایم و یا طرح ریزی کرده ایم .بیش از ۹۵% معامله گران در بازارهای لوریج دار زیان می کنند نه بدلیل آنکه سیستم معاملاتی خوبی ندارند و یا تکنیک ها را بدرستی یاد نگرفتند بلکه از آن رو که ، در پیروی از قوانین سیستم معاملاتی خود کوتاهی نمودند ،زیان می کنند. آنها زیان می بینند زیرا انضباط ندارند . وقتی از آنها در مورد تکنیک ها ، اندیکاتورها و سیستم هایی که استفاده می کنند سئوال می شود خیلی خوب توضیح می دهند اما وقتی که در باره انجام معامله و اینکه ایا سود ده بودند یا نه ، می بینید که نه تنها سود نبرده اند بلکه زیانده نیز بوده اند . چرا؟

- آیا بدون در نظر گرفتن یک حد زیان مناسب معامله می کنید ؟

- آیا زمانی که بازار حد زیانتان را فعال می کند حد زیان از قبل تعیین شده را تغییر می دهید ؟

- آیا هر روز معامله می کنید. حتی اگر فرصت معاملاتی قدرتمندی وجود نداشته باشه؟ یعنی صرفا به خاطر اینکه در بازار باشید حضور خود را با معامله کردن نشان می دهید؟

- آیا مبنای ورود به معامله صرفا آن است که شنیده اید یک نفر دیگه هم همین کار را کرده یا یک نفر گفته که این سهم بزودی بالا خواهد رفت و یا افت دارد؟

- آیا مدام و یا هر از چند گاهی استراتژی های معاملاتی مختلف، اندیکاتورها و تایم فریم های متفاوت رو انتخاب می کنید و یا آنها را برای انتخاب تست می کنید؟

- آیا اصرار دارید هر وقت که پشت کامپیوتر نشسته اید معامله کنید ؟ و یا بازار رو ببینید و قیمت سهاممان را چک کنیم؟

- آیا معامله خود را قبل از اینکه به حد ضرر و یا حد سودت برسد می بندیم ؟

- آیا در معامله بیش از حد لازم ریسک می کنیم؟

- آیا بیش از حد معامله میکنیم ؟ (Over Trade)

- آیا بیش از حد تحلیل می کنیم؟

- ایا مرتب به سایت های نا متعبر و فروم های متفاوت سرکشی می کنیم؟


اگر پاسخ هریک از سئوالات فوق مثبت باشد بدین معنی است که از کمبود و یانداشتن انضباط در معامله کردن رنج می بریم. به

به عبارت بهتر ، مشکل شما در معامله، نداشتن انضباط می باشد و تا زمانیکه رفتار معاملاتی خودت رو تغییر ندهید و مثل یک معامله گر دارای انضباط فکری رفتار نکنید همچنان بر مدار زیان کردن باقی خواهید ماند. نهایتا آنکه تسلیم شده و به دلیل آنکه اسیر روزمرگی و دنباله روی از دیگران شده اید ، اعتماد به نفس خود را از دست داده و به سیستم خود کاملا بی اعتماد شده و از آنجاییکه ترس از زیان نمودن ذهن شما رو تسخیر نموده ، تمام فرصت های سود کردن در بازار را برای بقیه عمر معاملاتی خود از دست خواهید داد.

معامله گر منظم کیست؟

معامله گر منظم کسی است که:

- سیستم معاملاتی بسیار ساده و کار آمدی را دارد.مهم نیست که چه نوع سیستمی دارید بلکه مهم آن است که سیستم شما بتواند اخطار های لازم را به موقع به شما بدهد.

- زمانیکه فرصت معاملاتی قدرتمندی وجود دارد معامله می کند. اصلا برایش مهم نیست که یک هفته و یا یک ماه معامله ای انجام ندهد او همانند یک شکارچی است . تا مطمئن نشود که شکارش به اندازه کافی نزدیک نشده فشنگ اش را به هدر نخواهد داد. هر روز دنبال سیستم های جدید معاملاتی نیست چون ازقبل به این نتیجه رسیده که سیستمش بدرستی کار می کند و بهترین نتیجه را تا به حال از آن گرفته است. به این درک رسیده است که تمام سیستم ها مثل هم هستند و جام مقدسی در سیستم ها وجود ندارد. میداند که رنگ آسمان تمام سیستم های معاملاتی مثل هم هست.

- یاد گرفته وقتی زیان می کند ابتدا اشکال کار را درون خودش جستجو کند نه سیستمش.

- حد زیان درستی را برای تمام معاملاتش تعیین می کند و هیچوقت حد زیان را با مشاهده احتمال فعال شدن توسط بازار تغییر نمی دهد.

- هرگز دنبال این نیست که با ریسک کردن زیاد یک سود رویایی بدست بیاورد همیشه به نسبت ریسک به بازده تعریف شده و مدیریت سرمایه اش پایبند است.

- زمانیکه حد ضرر منطقی که تعیین کرده توسط بازار فعال می شود اصلا ناراحت نخواهد شد و حتی باید خوشحال نیز باشد از اینکه برای حرکت احتمالی برگشت بازار ازقبل چاره اندیشی کرده است همانند یک سرداری که در مواقع قدرت دشمن فرمان عقب نشینی موقتی می دهد اگرچه شکست را پذیرفته اما خود و سربازان خود را در سلامت نگاه داشته است.

- از اینکه به یک موقعیتی که به نظرش شرایط ورود به آن معامله را نداشته و وارد نشده اما روند بسیار قدرتمند رشد کرده و از این روند جا مانده اصلا احساس پشیمانی نمی کند زیرا بر اساس سیگنال های سیستم خود عمل نموده است. او می داند که بازار همیشه بر اساس منطق الگو و قیمت و یا حتی زمان مورد نظر تغییر روند نمی دهد و بارها اتفاق افتاده که بازار بدون هیچ دلیلی تغییر رفتار داده است.

- هرگز به خاطر اینکه معاملات سود دهی را برای مدت متوالی داشته و یا دفعات و ماههای متولی سود ده بوده احساس اعتماد به نفس بیش اندازه نمی کند.

- وقتی در معامله زیان می کند اصلا ناراحت نمی شود همانطور وقتیکه سود می کند به هیچوجه ذوق زده نمی شود. خوشحالی او از سود بردن در معامله نیست بلکه به این دلیل خوشحال است که کارش را درست انجام داده . او در فکر درست انجام دادن کار درست است نه شمردن پول هایش.

- هرگز به دلیل اینکه دیگران به معامله ای خاص ورود کردند و یا اینکه ازجایی شنیده باشد که این سهم بالامیرود و یا پایین میاید و باید به این معامله ورود نماید، اقدام نمی کند.

- بر اساس آنچه که فکر می کند معامله نمی کند بلکه بر مبنای آنچه که باید بر اساس پلن معاملاتی بر آن پایبند باشد و می بینداقدام می کند. او بدرستی می داند که هنر یک معامله گر می تواند این هم باشد که چه وقت وارد بازار نشود .

- بیش از حد معامله نمی کند و بیش ازحد تحلیل نمی کند .

- دنبال کشف ماورای اتفاقات نیست . همان چیز هایی رو می بیند که جلوی چشمش در چارت شکل گرفته است.

- نه ترس از بازار دارد و نه طمع می کند.

- هرگز راجع به موفقیت هایش در بازار اغراق نمی کند و ضرر هایش را کم نشان نخواهد داد.

- متواضع است و از کمک و راهنمایی به معامله گران کم تجربه به منظور پیدا کردن راه درست و موفق شدن کوتاهی نمیکند. ذکات دانش خود را در انتشار آن می داند.تا زمانیکه از روشی مطمئن نشده ، دیگران ، بویژه معامله گران کم تجربه را با توصیه های خود گمراه نمی کنه.

کسی است…..

کسی است ……


آیا شما یک چنین فرد و یامعامله گری هستید و یا بدون اینکه تلاش نمایید با دست یابی به سطوح قابل قبولی از اعتماد به نفس، انضباط وشخصیت معامله گری مناسب ، آنگونه که در بالا توضیح داده شد، در بازار بورس و سهام سود بدست آورید ؟ سود بردن در هر بازاری نتیجه یک ذهن تربیت شده است نه شانس و اقبال. سود بردن نتیجه کیفیت انجام معامله است و حاصل نمی گردد مگر با ذهنی تربیت شده . کیفیت اصلا اتفاقی نیست.