بخش بازار بورس واحد تحلیل مانتره :

اول بهمن در تالار بورس( 65028 / 535 - )

1 بهمن 1393 ساعت 19:24


الف) گزیده اخبار سیاسی

گزارشی محرمانه از آژانس تأکید می‌کند ایران به تعهدش مبنی بر عدم گسترش فعالیت‌های اتمی‌اش پایبند بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ششمین سخنرانی سالانه خود در کنگره هشدار داد که هرگونه تحریم‌های جدید علیه ایران را در حالیکه مذاکرات هسته‌ای در جریان است، وتو خواهد کرد.

«چاک شامر»، سناتور ارشد دموکرات در گفت‌گو با سی‌ان‌ان گفت نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه در حال رایزنی برای بررسی درخواست رئیس‌جمهور و تعویق طرح تحریم‌ها تا ماه مارس هستند.

ب) گزیده اخبار اقتصادی

جلسه کارگروه اقتصادی کمیسیون تلفیق با رهیافت تقویت و تأمین منابع سرمایه‌گذاری برای طرحهای نفت بویژه میدانهای مشترک با حضور معاون وزیر نفت، در جریان تنظیم بودجه سال ٩۴ در مجلس، تشکیل شد.

گازرسانی به نیروگاههای استان سیستان و بلوچستان تا دوسال آینده به پایان می رسد و با پایان این پروژه سالانه ١,٢ میلیارد دلار درآمدزایی به دست می آید.

مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار در جمع معترضان سهامداران بورسی گفت: مشکل اصلی بورس کاهش قیمت نفت و کسری بودجه دولت است.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ضمن بیان این مطلب که با وجود افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان دولت هنوز برای هر کیلوگرم آرد خبازی ۶۰۰ تومان یارانه پرداخت می کند گفت: نباید انتظار داشت هر افزایش قیمتی بلافاصله منجر به افزایش کیفیت شود.

معاملات بورس امروز در حالی با تشکیل سنگین صف فروش در نمادهای بورسی همراه بود که از ساعت ۱۰ صبح سهامداران در تالار شیشه‌ای تجمعی اعتراض‌آمیز برگزار کردند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۴، گفت: در جلسه امروز این کمیسیون مصوب شد که ۵۰۰ میلیارد تومان از محل درآمد واگذاری‌ها به افزایش سرمایه بانک‌های دولتی تخصیص یابد.

گزارش شرکت ها

پتروشیمی خارک برخلاف انتظارات بازار مبنی بر تعدیل مثبت، سود را همان ۳۳۰۷ ریالی اعلام کرد. دوره ۹ ماهه خود را با پوشش ۹۰ درصدی بودجه به پایان رسانده است. از نکات مهم بودجه این شرکت می توان به در نظر گرفتن نرخ دلار ۲۶۵۰ تومانی برای ۳ ماهه پایانی اشاره کرد در حالیکه این نرخ برای ۹ ماهه ۳۲۲۴ تومان بوده است احتمالاً کاهش قیمت متانول با بالا بودن دلار جبران می شود.

گروه بهمن سودش را همان ۳۰۹ ریال اعلام نمود شایان ذکر است این شرکت همچنین سود تلفیقی خود را نیز ۷۵۸ ریال به ازای هر سهم اعلام نموده است.

حفاری شمال سود ۹۵۰ ریالی هر سهم خود را برای سال مالی ۹۳ تغییر نداد و اعلام کرد که دوره ۹ ماهه را با تحقق ۷۵ درصد از این مبلغ به اتمام رسانده است.

چادرملو سود هر سهم را همان ۷۵۰ ریال اعلام نمود که در نه ماهه ۷۷% از این بودجه را محقق نموده است.

“خزامیا” همچنان با زیان به کار خود ادامه می دهد. این شرکت با زیان ۱۲۰ ریالی در دوره ۹ ماهه همچنان تحقق سود ۵ ریالی در پایان سال برای هر سهم را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

سیمان غرب با کاهش ۸ درصدی سود خالص هر سهم خود را از ۱۳۱۰ ریال به ۱۲۰۵ ریال به ازای هر سهم رسانده است. این شرکت دوره ۹ ماهه را با تحقق ۷۵ درصدی بودجه به پایان رسانده است.

شرکت پارس خزر با تعدیل مثبت بیش از ۷ درصدی سود خالص هر سهم خود را از ۱۰۴۶ ریال به ۱۱۲۵ ریال افزایش داده است. گفتنی است عملکرد ۹ ماهه این شرکت با تحقق ۸۰ درصدی بودجه همراه بوده است.

شرکت پگاه اصفهان نیز با تعدیل مثبت ۱۷ درصدی سود خالص هر سهم خود را از ۸۴۴ ریال به ۹۸۷ ریال افزایش داد و دوره ۹ ماهه را با پوشش ۷۵ درصدی پشت سرگذاشت.

آلومینیوم ایران با رشد ۸ ریالی سود خالص هر سهم را از ۱۶۷۱ ریال بع ۱۶۷۹ ریال افزایش داد و دوره ۹ ماهه را با پوشش ۷۸ درصدی به پایان برد.

شرکت نفت پارس با اعلام سود ۱۳۴۹ ریالی موفق به پوشش ۷۵ درصد از بوجه خود شده تا بتوان به تعدیل مثبت در ۳ ماهه پایانی خوش بین بود.

حفارس زیان خالص هر سهم در سال مالی ۹۳ را از ۱۷۱ ریال به ۲۰۵ ریال افزایش داده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۶۴ درصد از این مبلغ خاتمه داد. شرکت اعلام نموده است درآمدهای شرکت به دلیل تغییر مفاد قرارداد حمل گندم با شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی و حذف حق مدیریت ۴ درصدی، کاهش یافته است

ایران خودرو برای هر سهم در سال مالی ۹۳ مبلغ ۳۷۲ ریال سود خالص پیش بینی کرده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۸۸ درصد از بودجه به پایان رسانده است. این شرکت که بودجه قبلی را مبلغ ۳۲۴ ریال پیش بینی کرده بود علت تعدیل مثبت ۱۵ درصدی را اعمدتا در افزایش قابل توجه در آمد حاصل از سرمایه گذاریها به دلیل افزایش فروش و بالطبع افزایش موجودی حسابهای شرکت نزد بانکها موجب افزایش قابل توجه در آمد حاصل از سپردهای سرمایه گذاری شده است ضمنا سود شرکتها نسبت به بودجه قبلی تغییری نداشته است.

کالسیمین برای هر سهم در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۳ مبلغ ۵۰۰ ریال سود پیش بینی کرده که در مقایسه با گزارش قبل حاکی کاهش نزدیک به ۱۳ درصدی داشته است.این شرکت دوره ۹ ماهه را با تحقق ۵۸ درصد از بودجه به پایان رسانده است.

سیمان فارس نو برای هر سههم در سال مالی ۹۳ مبلغ ۱۵۱۰ ریال سود خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با گزارش قبل افزایش ۱۰ درصدی را نشان می دهد. این شرکت سیمانی که علت تعدیل مثبت خود را اعلام نکرده است دوره ۹ ماهه را با تحقق ۸۳ درصدی به پایان رسانده است.

“بیمه البرز”سود خالص هر سهم در سال مالی ۹۲ را با رشد ۳ ریالی از ۱۳۸به ۱۴۱ ریال افزایش داده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۷۹ درصد از بودجه به پایان رسانده است.

مهرام برای هر سهم در سال مالی ۹۳ مبلغ ۹۹۴ ریال سود خالص پیش بینی کرده که نسبت به گزارش قبل رشد نزدیک به ۱۴ درصدی داشته است. این شرکت غذایی دوره ۹ ماهه را با تحقق ۶۹ درصدی به پایان برده است.

وصندوق که پیش از این برای هر سهم در سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۴ مبلغ ۶۵۰ ریال اعلام کرده بود در گزارش اخیر خود عایدی خالص هر سهم را با رشد ۳ درصدی ۶۷۱ ریال اعلام کرده است.

بانک سینا بر سود ۲۳۸ ریالی برای هر سه در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۳ تاکیدکرده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۱۷۴ ریال معادل ۷۳ درصد از بودجه به پایان برده است.

بانک کارآفرین در آخرین گزارش خود با تعدیل منفی ۱۴ درصدی سود خالص هر سهم در سال مالی ۹۳ را از ۵۰۱ ریال به ۴۳۰ ریال کاهش داده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۲۴۴ ریال معادل ۵۷ درصد از بودجه به پایان برده است.

“خکار” که پیش از این برای هر سهم در سال مالی ۹۳ مبلغ ۹۴۵ ریال سود خالص پیش بینی کرده بود دوره ۹ ماهه را با تحقق ۸۳۱ ریال معادل ۸۸ درصد از بودجه به پایان رسانده است.

“شاراک” با گزارش ۹ ماهه خود و تحقق ۶۵۶ ریال سود خالص موفق به تحقق ۵۳ درصد از بودجه ۱۲۳۰ ریالی خود شده است.

“ساروم” برای هر سهم در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۳ مبلغ ۱۶۵۰ ریال سود خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با گزارش قبلی (مبلغ ۱۵۲۸ریال) افزایش ۸ درصدی داشته است. این شرکت سیمانی دوره ۹ ماهه را با تحقق ۸۹ درصد از بودجه به پایان برده است.

“کقرا” بر سود ۲۴۲۷ ریالی برای هر سهم در سال مالی ۹۳ تاکید کرده و دوره ۹ ماهه را با تحقق ۷۰ درصد از این مبلغ به پایان رسانده است.

شایعات بازار

گفته می شود امروز صندوق توسعه بازار و سرمایه گذاری سمند حمایت کندگان اصلی ایران خودرو بودند.

از بازار چه خبر؟

جو ترس و ابهام در بازار سرمایه به حدی شدت گرفته است که انتشار خبرهای مثبتی در خصوص دائمی شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها،فرصت ۵ ساله به پالایشگاه ها برای کیفی سازی ، مجوز بانک مرکزی به بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس نتوانسته است مانع فروش سهام شرکتها شود به طوری که فعالان بازار سرمایه به دلیل کاهش قیمت نفت و مشخص نبودن نتیجه مذاکرات هسته ای و بدون توجه به اخبار مثبت در حال فروش سهام شرکتهای خود هستند و انتشار اخبار خوب اقتصادی تاثیری در تصمیم گیری آنها ندارد. بنظر می رسد رویکردی که اکنون معامله گران در بازار سرمایه با آن دست و گنجه نرم می کنند درگیر شدن با سهامی هست که با افراط بیش از حد فروش همراه هست. دقیقاً همین رویکرد سال گذشته بر بازار حکمفرما بود اما در جهت مخالف. در حالی مقامات اقتصادی کشور روزانه نگرانی خود را از کاهش قیمت سهام به طرق مختلف اعلام می دارند که نگرانی معامله گران را برطرف نمی کند. سال گذشته نیز بحث حباب در بازار سرمایه که مطرح شد رویکرد به همین شکل بوده که حبابی در کار نیست! بنظر می رسد همان اشتباهی که معامله گران در سال گذشته در خصوص خرید سهام با p/e بالای ۸ مرتکب شدند اکنون معامله گران با فروش سهام با p/e زیر ۴ همان اشتباه را مجدد تکرار می کنند. بنظر می رسد رویکرد حمایت نسبی از بازار سرمایه می تواند در روزهای آتی کم کم بازار سرمایه را با افزایش تقاضا همراه کند. فروش بسیاری از سهم ها در قیمت های فعلی برای یک دید میان مدتی اشتباه ارزیابی می گردد.

آخرین پیگیری ها از چند و چون بازگشایی نماد ۶ پالایشگاه بندرعباس، تهران، لاوان، اصفهان، شیراز و تبریز نشان می دهد این شرکت ها با بورس هماهنگ بوده و مدیران مالی آنها به حالت آماده باش درآمده اند تا در اولین فرصت اقدام به ارایه جدیدترین صورت های مالی میاندوره ایی کنند. با این اوصاف به نظر می رسد نماد معاملاتی ۶ پالایشگاه بورسی و فرابورسی در اولین فرصت و احتمالا” هفته آینده بازگشایی شود و این گروه هم وارد مدار داد و ستد سهام و افت و خیز قیمت ها شوند .بازگشایی نماد پالایشی اگرچه یک شوک بیش از ۲۰۰۰ واحدی کاهش برای شاخص کل ایجاد میکند اما به نفع بازار سرمایه هست و می تواند یک بخش بلوکه شده از بازار را که معامله گران خرد سهامدارش هستند را به وسیله خرید توسط معامله گران عمده آزاد کند.

امروز شاهد اعلام گزارش گسترده نه ماهه شرکت ها بودیم. بنظر می رسد با یک فاز تاخیر اثرات رکود شدید گریبان صنایع را گرفته است. صنعت فولادی با کاهش ساخت و ساز با کاهش تقاضا همراه شده است که منجر به کاهش سود شرکت های فولادی بودیم. از سوی دیگر گزارش چند بانک نشان می دهد که عملیات بانکداری هم با سودهای فعلی به سمت زیان دهی می رود بنظر می رسد شرایط اقتصادی کشور به سمت یک بحران اقتصادی فراگیر می رود جنس اقتصاد الان شبیه سال های دورتر در ساله ای ۷۶ تا ۷۸ می باشد که تمام تلاش دولت بر علیه تورم سنگین سال های ۷۴ و ۷۵ بوده است. بنظر می رسد برای خروج از رکود حدود دو سال باید زمان بگذرد بنابراین برای بخشی از سال ۹۴ می توان انتظار داشت رکود ادامه داشته باشد نکته با اهمیت مذاکرات هسته ای پیش روی است در صورت برطرف شدن تحریم ها روند خروج از رکود تسهیل می شود اما اگر به هر دلیلی تکلیف مذاکرات حل نشود یا در هاله ای از ابهام باقی بماند شرایط صنایع در حالت رکودی عمیق تر می شود. بنظر می رسد اگر رویکرد بانک ها در خصوص تسهیلات و نرخ آن تعدیل نشود هم خود بانک و هم صنایع متضرر خواهند شد.

امروز شاخص کل به عدد ۶۵۰۰۰ واحد نزدیک شد که کمترین مقدار از ۵ اکتبر سال ۲۰۱۳ است. شاخص در یک سال گذشته بیش از ۲۸% کاهش یافته و تنها در ۱۰ هفته گذشته ۱۵% کاهش یافته و ارزش بازار بورس تهران به کمتر از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسید که برای کلیت بازار یک بورس یک فاجعه محسوب می شود! به دلایل متعدد ارزش بازار بورس تهران و بسیاری از صنایع بنظر پایدار نباشد و بزودی شاهد برگشت روند حرکتی بازار باشیم.


کد مطلب: 422

آدرس مطلب: http://malionline.ir/fa/doc/news/422/اول-بهمن-تالار-بورس-65028-535

مالی آنلاین
  http://malionline.ir