شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۱
بخش بازار بورس واحد تحلیل مانتره :

11 بهمن در تالار بورس( 65542 / 286 + )

Share/Save/Bookmark
کد مطلب: 443
 
گزیده اخبار سیاسی

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:‌ اگر طرف‌های ایران در حین مذاکرات تحریم‌های جدیدی را وضع کند، غنی‌سازی ۶۰درصد را اجرایی می‌کنیم و علاوه بر آن نیز منطقی‌ترین راه درصورت اعمال تحریم‌های جدید ترک مذاکرات است.

رئیس‌جمهور کشورمان به مذاکرات ۱+۵ اشاره کرد و گفت: باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم، اینکه تند راه رفتند یا کت‌شان کج بود که حرف نشد.

محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه کشورمان در رأس تیم مذاکره کننده هسته ای روز جمعه عازم مونیخ خواهد شد .

گزیده اخبار اقتصادی

مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران از امضا و فعال شدن قرارداد خرید کشتی شناور پالایشگاهی (FPSO) برای به کارگیری در لایه نفتی پارس جنوبی خبر داد.

مصرف سوخت مایع کشور در پاییز امسال با بیش از ٣٠٠ میلیون لیتر افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به محدوده ۶,۵ میلیارد لیتر رسید.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران گفت: با توجه به اجرایی شدن قرارداد صادرات گاز به عراق در سال آینده، تراز صادرات و واردات ایران به طور محسوسی مثبت می شود.

آخرین شاخص قیمت سنگ آهن خلوص ۶٢ درصد استیل ایندکس در بازار واردات چین ۶٢ دلار و ٨٠ سنت هر تن خشک سی اف آر ثبت شده که از ماه می سال ٢٠٠٩ تاکنون پایین ترین قیمت بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ابراز امیدواری کرد که فاز دوم خط لوله اتلین غرب تا پایان امسال تکمیل شود.

قیمت بیلت سایز ١۵٠ میلیمتر در انزلی از ١۴٨٠ تومان هر کیلو به ١۴۵٠ تومان تنزل یافت . سایز ١۵٠ میلیمتر داخلی هم به ١۴۴٠ تومان هر کیلو رسید و در بعضی موارد ١۴٣٠ تومان هم شنیده شد. قیمت سایز ١٢٠ میلیمتر هم بین ١٣٨٠ تا ١۴١٠ تومان گفتگو می شد. بیلت های ذوب آهن که در هفته گذشته عرضه شده بود سر از بازار درآورد و یک محموله ٢٠ هزار تنی آن در ١۴١٠ تومان پیشنهاد شد.

قیمت ورق گرم در بازار ایران همراه با کاهش بود و نوسان قیمت ارز هم هیچ کمکی به آن نکرد . قیمت ورق گرم ضخامت ٢ میلیمتر در انزلی اول هفته ١٧٧٠ تومان پیشنهاد می شد که در پایان هفته به ١٧۴٠ تومان رسید. حجم واردات در آذر ماه بیش از ١٠١ هزار تن و در دی ماه بیش از ١١٠ هزار تن بوده است در حالیکه متوسط واردات از فروردین تا آبان ماه ماهانه ٧٧ هزار تن بوده است.

هنوز یک هفته از شایعات سازی برای یک موسسه مالی و اعتباری نگذشته است که شایعات مخرب این بار دامن یک بانک خصوصی و مجوز دار را گرفته است. شایعاتی که به نظر می رسد با هدف تخریب نظام بانکی و تشویش اذهان عمومی و سپرده گذاران صورت می گیرد.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر از کاهش قیمت شکر به دلیل اشباع انبارهای کشور خبر داد و گفت: در این شرایط برخی با ارائه اطلاعات نادرست به دنبال ادامه واردات بودند که وزیر جهاد کشاورزی با اقدام به موقع مانع آن شد

بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای تمام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را ملزم به واریز نیم درصد درآمد مشمول مالیات به حساب خزانه برای تهیه مسکن افراد کم درآمد کرد.

گزارش شرکت ها

پتروشیمی فارابی در گزارش نه ماهه ۴۹۴ ریال سود ساخت که بیانگر آن هست در سه ماهه پاییز حدود ۶۰ ریال زیان شناسایی نموده است.

جوشکاب یزد در گزارش سه ماهه خود ۳۸۱ ریال سود ساخت که ۳۷% کمتر از مدت مشابه سال قبل است.

شایعات بازار

شایعاتی در خصوص افزایش سرمایه ورنا به گوش می رسد.

فروش برخی از پروژه ها و واحدهای مسکونی ، اداری ثباغ در تبریز و شناسایی سود حاصله و برنامه تعدیل مثبت عایدی هر سهم در گزارشات ادواری از شنیده های این نماد می باشد.

شنیده می شود در روزهای آتی شرکت های پالایشگاهی اولین نتیجه سود(زیان) خود برای سال جاری را اعلام کنند. گفته می شود تعیین نرخ خوراک و خرید محصولات از این شرکت ها در کمیته چندجانبه نهایی شده است.

یک منابع آگاه از وارد نمودن نقدینگی توسط دولت به بازار سرمایه خبر می دهند بطوریکه گفته می شود تیم اقتصادی دولت با اقدامی عملی علاوه بر وارد کردن نقدینگی قرار است اقداماتی در جهت اصلاح برخی از ساختار های موجود در بازار سرمایه که سبب افزایش بی اعتمادی و کاهش میزان شفافیت در بورس می شود انجام دهد. به گفته این منبع آگاه سهامداران بزودی با اتفاقات مهمی در بازار سرمایه مواجه خواهند شد. بنظر می رسد این شایعه قابلیت استناد نداشته باشد چرا که مشکلات عدیده نقدینگی از سوی دولت زمینه این کار را منتفی می داند.

گفته می شود قرار هست بزودی ۱% به محدوده نوسان بازار افزوده شده و میزان حجم مبنا نیز با فرمول جدید کاسته شود.

از بازار چه خبر؟

مدیر عامل شرکت انگلیسی-هلندی شل از بازگشت قیمت نفت در بلند مدت به سطوح ٩٠ دلار برای هر بشکه خبر داد.به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، بن ون بیوردن دیروز (پنجشنبه ٩ بهمن ماه) در کنفرانسی گفت: قیمتهای جهانی نفت خام در یک تعادل بلندمدت باید به سطوح ٩٠ دلار برای هر بشکه برسد. روز گذشته و برای نخستین بار در ۲ سال اخیر قیمت جهانی نفت در یک روز موفق شد ۸% رشد کند. این موضوع که طبیعی هم بنظر می رسد و در ۲ ماه گذشته به کرات در گزارش روزانه بازار در خصوصش بحث شد می تواند زمینه خرید با ثبات تر را در بازار سرمایه فراهم کند. پیش بینی می شود محدوده قیمتی حدود ۵۰ دلار به واسطه از دور خارج کردن بیش از ۵۰% تولید کنندگان نفت به دلیل به صرفه نبودن منجر به افزایش تقاضا در بازار شود. پیش بینی می شود در میان مدت بتوان به رشد بهای نفت تا ۶۵-۷۰ دلار خوشبین بود اما در بلند مدت مانتره معتقد هست برای سال ۲۰۱۶ به بعد رسیدن به ۲۵ دلار نفت شدنی هست!

بعد از چند هفته ای که حباب شاخص کل روند کاهشی داشت و هر هفته حباب منفی بازار بیشتر کاسته می شد در این هفته برای نخستین بار در ۷ هفته گذشته شاهد افزایش حباب منفی از ۳% هفته قبل به ۸% منفی بودیم که بیانگر آن هست بورس تهران نسبت به هفته گذشته ۵% ریسک کمتری پیدا کرده است. این موضوع می تواند سطح عمومی کل بازار را با افزایش تقاضا همراه کند.

شاخص کل بورس تهران به دلیل پر شدن ظرف زمان از یک سو و واگرایی مثبت شکل گرفته با افزایش تقاضا همراه شد. پیش بینی می شود در آینده شاخص کل به سمت ۷۰ هزار واحد حرکت نماید که رشد تا این سطح می تواند سطح عمومی سهام فعال در بازار را تا حدود ۲۰% رشد دهد. تحلیل شاخص کل در بخش تحلیل های سایت قرار گرفت.

معاون وزیر صنعت، از تلاش این وزارتخانه برای خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری خبرداد و گفت: برای تسریع در این امر، وزیر صنعت دو نامه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و شورای اقتصاد ارسال کرده است. بنظر می رسد پروسه خروج از قیمت گذاری صنعت خودرو در مراحل نهایی خود می باشد این اتفاق می تواند ریسک آزاد سازی واردات را هموار کند و شاهد کاسته شدن تعرفه واردات باشیم. به دلیل ابهامات در عدد و رقم باید منتظر مشخص شدن وضعیت کلی تاثیر گذار در این صنعت باشیم.

حدود ۷۷ هزار میلیارد تومان از کل دارایی بانکها در حالی به عنوان سپرده نزد بانک مرکزی قرار دارد که از سویی دیگر برخی مدیران بانکی، وزرا و حتی کارشناسان معتقدند که باید با کاهش نرخ سپرده‌های قانونی بخشی از این منابع آزاد شود تا توان تسهیلات دهی بانکها افزایش یابد اما با توجه به اینکه بانک‌ها موظفند همواره نسبتی از بدهی‌های ایجاد شده و خاصه سپرده‌های اشخاص نزد خود را تحت عنوان سپرده قانونی در بانک مرکزی قرار دهند این امر تا حدی از منابع آنها را کاهش می دهد و این در حالی است که در شرایط فعلی با توجه به کاهش قدرت بانکها در تسهیلات دهی در مواردی مدیران ارشد اقتصادی و یا حتی مدیران بانکی از بانک مرکزی خواستار بازنگری در نرخ سپرده‌های قانونی و کاهش آن شدند تا با آزد شدن بخشی از منابع ، قدرت وام دهی آنها افزایش یابد. با این وجود بانک مرکزی نه تنها تاییدی برای ورود به کاهش نرخ سپرده‌های قانونی نداشت بلکه رییس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه هنوز در این رابطه تصمیم گیری نشده است توضیح داد که کاهش هر یک درصد از نرخ سپرده قانونی بانکها ۴.۵ درصد نقدینگی را افزایش می دهد؛ بنابراین نتایج تورمی ناشی از این موضوع می تواند دستاورهای کنترل تورم در ماه‌های اخیر را خدشه‌دار کند. بنظر می رسد ترس تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی از موج جدید افزایش نقدینگی باعث شده فعلاً تا مشخص شدن مذاکرات هسته ای از هر گونه سیاست جدید پولی دست نگاه دارند. احتمال می رود در صورت کاسته شدن تحریم ها و توافق هسته ای هم نرخ سود بانکی کاسته شود و هم به جهت بهبود وضع اقتصادی کشور درصد سپرده قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی را کاهش دهند.

در بخش مواد غذایی اگر تحقیقات میدانی صورت گیرد تخفیفات عجیب غریب بین ۱۵ تا ۴۰% بسیاری از مواد غذایی تا انتهای سال اگرچه سطح فروش شرکت ها را ممکن است در حد بالا نگاه دارد اما حاشیه سود شرکت ها طوری دستخوش تغییر می شود که احتمالا سه ماهه آخر سال گروه غذایی پوشش های ضعیفی داشته باشند.از سوی دیگر در بخش فلزی و فولادی نیز به واسطه کاسته شدن قیمت جهانی نفت شاهد کاهش محصولات فولادی و فلزی هستیم که پایین تر از بودجه شرکت ها معامله می شوند و چاشنی رکود داخل میتواند ۳ ماهه آخر شان را نیز تحت الشعاع قرار دهد. اگرچه افت ۳ ماهه اخیر سهام این گروه بخش قابل توجهی از این تبعات منفی را پیشخور کرده اما میانگین p/e تحلیلی بازار ممکن است حدود ۲۵% با آن چیزی که مشاهده می شود انحراف داشته باشد.

بهمن دانایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: وضعیت بازار شکر به دلیل اشباع انبارهای کشور و مازاد چهار برابری عرضه بر تقاضا مناسب نیست و علیرغم تعیین نرخ ۲۱۰۰ تومانی برای فروش هر کیلوگرم شکر، کارخانه‌داران به زحمت آن را کیلویی حدود ۱۹۳۰ تومان می‌فروشند که با توجه به افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نهاده‌های تولید، بهای کنونی با قیمت سال گذشته برابری می‌کند. بنظر می رسد کماکان این صنعت تحت فشار باشد و سیاست های ضد تورمی دولت بیش از تمام صنایع بر این صنعت اثر منفی داشته باشد.

 در ۳ هفته اخیر سابیک ۱۳% رشد کرده و ساسول ۱۵% رشد کرده این موضوع نشون میده تریدرهای بازار بورس بسیار هوشمند تر از تریدرهای بازار کامادیتی هستند که بازار بورس با تقاضا همراه شد اما نفت با تاخیر رشد کرد. منیتور کردن وضعبت سهام بورس های منطقه میتواند براحتی زمینه تحلیل و تخمین بهتر را از آینده فراهم نماید.

عدم انجام امور بانکی در چک های بالای ۱ میلیارد تومان در سه بانک آینده، سرمایه و ایران زمین خبری بود که اخیراً در محافل به شکل خصوصی منتشر شد. گفته می شود چک های بالای یک میلیارد تومانی که از طرف این سه بانک به بانک های دیگر می رود نباید وصول شده یا نقد شود و یا هر فعالیت بانکداری روی آن رخ دهد. مانتره معتقد هست فشار شدید بر بانک های کوچک و بخصوص موسسات مالی اعتباری در ۴ سال آتی می تواند موج ورشکستگی در این دسته از موسسات را فراهم کند. جریان پولی جامعه که با نرخ های بالا به این موسسات سرازیر شده و عدم پرداخت تسهیلات مناسب در کنار کاسته شدن نرخ بهره بانکی در آینده نزدیک می تواند موج خروج نقدینگی را از موسسات مالی در آینده نزدیک فراهم کند. توصیه می شود سپرده گذارانی که به دید میان مدتی و بلند مدتی در این موسسات سرمایه گذاری کرده اند احتیاط بیشتری در این خصوص انجام دهند زیرا بانک های کوچک و موسسات مالی اعتباری در آینده نزدیک به دلیل گران بودن منابع شان نمی توانند تسهیلات به قیمت به بنگاه ها بدهند و در مقام رقابت با بانک های بزرگ که در حال فروش دارایی و سرمایه گذاری خود هستند که مساوی با منابع ارزان هست قافیه را خواهند باخت و به دلیل اهرم بالای بانکداری شان سقوط وحشتناکی را تجربه خواهند نمود. موج ورشکسته شدن بانک های کوچک به زعم ما آغاز شده است.