يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۹
بخش بازار بورس واحد تحلیل مانتره :

3 اسفند در تالار بورس( 64719 / 147 - )

Share/Save/Bookmark
کد مطلب: 501
 
گزیده اخبار سیاسی

وزیر امور خارجه کشورمان در ژنو تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران توافق مبهم و ناقص را نمی‌پذیرد.

گزیده اخبار اقتصادی

مدیران و اعضا هیئت مدیره ۱۰۷ شرکت کارگزاری بورس دوشنبه جاری جلسه ایی با وزیر اقتصاد،نمایندگان مجلس، روسای سازمان های بورس و امور مالیاتی برای بررسی مشکلات بازار سرمایه و صنعت کارگزاری برگزار می کنند

عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آثار سوء بگم بگم را در دولت گذشته دیدیم، گفت: دولتی‌های امروز به جای صحبت از فساد در دولت گذشته بگویند در دولت ما این مشکلات برطرف شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۱۲ هزار میلیارد معافیت مالیاتی و ۱۱ هزار میلیارد فرار مالیاتی فشار سنگینی را به نظام پولی کشور وارد می‌کند که باید با اصلاح ساختار، درآمد کشور را افزایش دهیم.

درحالی که تحریم های آمریکا و اروپا علیه تهران انجام هرگونه پروژه مشترک با این کشور را عملا غیر ممکن ساخته است، ظاهرا پیشنهاد جدید ایران برای صدور ۳۰۰۰ مگاوات برق به پاکستان نیز با موانع پیش روی طرح های صادرات انرژی قبلی مواجه شده است.

گزارش شرکت ها

“سغرب” نیز با تعدیل منفی نزدیک ۲۰ درصدی سودخالص هر سهم در سال مالی ۹۴ را مبلغ ۹۶۴ ریال اعلام کرده (سود هر سهم در سال مالی ۹۳ مبلغ ۱۲۰۲ ریال بوده است)

“سخاش” به ازای هر سهم در سال مالی ۹۴ مبلغ ۱۴۴۱ ریال عایدی خالص پیش بینی کرده که نسبت به سال مالی قبل (۱۸۰۱ ریال) ۲۰ درصد کاهش داشته است.

“قزوین” برای هر سهم در سال مالی ۹۴ مبلغ ۱۴۰ ریال سود خالص پیش بینی کرده و این در حالیست که هر سهم در سال مالی قبل زیان ۵۰ ریالی داشته است.

شرکت بیمه پارسیان هم برای هر سهم در سال مالی ۹۴ با رشد نزدیک به ۲۸ درصدی(نسبت به سال مالی قبل که مبلغ ۴۰۹ ریال بوده)مبلغ ۵۲۲ ریال سود خالص پیش بینی کرده است.

“رکیش” به ازای هر سهم در مالی ۹۴ مبلغ ۴۰۰ ریال سود خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با سال مالی قبل (مبلغ ۳۷۷ ریال) افزایش ۶ درصدی داشته است.

“رانفور” نیز به ازای هر سهم در سال مالی ۹۴ مبلغ ۱۷۹۹ ریال عایدی خالص پیش بینی کرده که در مقایسه با سال مالی قبل (مبلغ ۱۶۱۲ ریال) افزایش ۲۱ درصدی داشته است. علت اصلی این رشد سودآوری انتقال بخشی از فعالیت شرکتهای تابعه به شرکت اصلی در راستای سیاستهای کلی گروه می باشد

“شپترو” برای هر سهم در سال مالی ۹۴ مبلغ ۵۱۰ ریال سود خالص پیش بینی کرده که نسبت به سال مالی قبل (مبلغ ۶۳۵ ریال) نزدیک به ۲۰ درصد کاهش داشته است.

“توریل” برای هر سهم در سال مالی ۹۴ مبلغ ۲۶۲ ریال سود خالص پیش بینی کرده که نسبت به سال مالی قلب (مبلغ ۱۷۳ ریال) افزایش ۵۱ درصدی داشته است. شایان ذکر است افزایش در سود قبل از کسر مالیات عمدتا مربوط به کاهش در هزینه های مالی و افزایش در درآمد حاصل از سرمایه گذاری ها می باشد.

شرکت کارخانجات دارو پخش پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۴/۱۲/۲۹ با سرمایه ۴۰۰,۰۰۰ میلیون ریال را مبلغ ۱۱۷۳ ریال به طور خالص پس از کسر مالیات اعلام کرده است.

شایعات بازار

گفته می شود خرینگ برنامه افزایش سرمایه ۳۰۰% از محل تجدید ارزیابی دارد.

گفته می شود سود اعلامی ذوب اهن برای سال ۹۴ تک رقمی می شود!

از بازار چه خبر؟

عنوانی که برای این روزهای بازار باید در نظر گرفت ، سردرگمی و ابهام هست. هر روز یک خبر از مذاکرات هسته ای به بیرون درز می کند که بیانگر عدم وضع مشخص از آینده مذاکرات هست. بنظر ابهام درا ین موضوع آنقدر زیاد هست که هیچ کس به طور واضح در خصوص آینده این مذاکرات نمی تواند سخن بگوید. پول ترجیح داده در این وضعیت در حالت پارک باقی بماند و دست به خرید نزند. در حال حاضر بازار کاملاً در فاز انتظار هست. بازاری که در این چند سال همواره قبل از مذاکرات به استقبال این مذاکرات می رفت اکنون هیچ واکنشی به این مساله در جهت مثبت نشان نمی دهد. نکته جالب تر اینکه در بخش دلار نیز این سرگردانی در نوع نگاه به بازار وجود دارد این موضوع بیانگر این قضیه هست که از سوی ایران در بخش رانت خبری مبنی بر رویکرد مذاکرات هسته ای نمی تواند خبری درز کند چرا که افسار امور در دست ایران نیست. در این شرایط و با وضعیت ابهام در مسائل هسته ای توصیه می شود فعلاً اگر دیدگاه کوتاه مدت هست دست به معامله نزنید.

جمیع گزارشات گروه داروئی بیانگر حرکت رو به جلو در این صنعت هست. جزو معدود صنایعی هست که بخش اعظم شرکت ها بسیار بهتر از سال ۹۳ گزارش داده اند. تنها مشکل سهام داروئی بورس ارزش جایگزینی شان هست اکنون ارزش جایگزینی شرکت های داروئی بسیار کمتر از ارزش بازار فعلی شان هست. به همین دلیل هجوم سنگین نقدینگی به سمت این صنعت را شاهد نیستیم.

نمایندگان مردم در خانه ملت، شرکت های بیمه ای را مکلف به پرداخت سهم تعیین شده حق بیمه شخص ثالث به خزانه کردند. این مبلغ اگرچه چندان بزرگ نیست اما جو عمومی صنعتی که عمدتاً p/e های بالا دارند را متزلزل نموده است. بنظر می رسد بازار سهام این صنعت بیشتر نوسانی و بدون هیجانات شدید باشد.

شعبه ۱۹ مجتمع قضایی شهید بهشتی، بانک ایران زمین را با شکایت شرکت توسعه تجارت بین الملل وابسته به بانک سپه به توقیف اموال محکوم کرد. مدیرعامل بانک ایران زمین به اقتصاد نیوز گفت: این موضوع تازگی ندارد و شکایت شرکت توسعه تجارت بین الملل وابسته به بانک سپه برای ۳سال پیش است و مشخص نیست با چه هدفی اینگونه خبرهای مبنی بر توقیف اموال این بانک رسانه‌ای شده است. بنظر می رسد بحران در بانک هایی که در دولت قبل ایحاد شده به آرامی در حال سر باز کردن هست. اگرچه واکنش های مسئولیت مبنی بر عدم مشکل پس از انتشار خبر را شاهد هستیم اما بنظر می رسد دومینوی اقتصاد خراب بانک ها و موسسات کوچک را هدف قرار داده است. بالا بودن بهای پول در دست این بنگاه ها به حدی است که امکان چرخش پول ایجاد نشده است. وضعیت فعلی اقتصاد تنها یک سال دیگر با این وضعیت ادامه یابد شاهد ورشکستگی بانک های کوچک خواهیم بود. بانک هایی مانند سرمایه، یاران زمین، آینده، …. جزو بانک هایی هستند که بشدت ساختار متزلزلی دارند.

وضعیت بازار سرمایه در کوتاه مدت تحت تاثیر مذاکرات هسته ای است و گزارشات فصلی شرکت ها هم نتوانسته روند بازار را تغییر دهد تا وقتی که یک خبر یا محرک تاثیر گذار نداشته باشیم بازار به شکل کم حجم نوسانی خواهد بود.